Pages

Wednesday, December 11, 2013

Minu oma norrakas / My very own norwegian

Eelmisel talvel said kõik omale norrakad.
Lapsed said oma:
 

 
Sugulased said oma:
 
 
Lõngadest käisid minu sõrmede vahelt läbi muidugi ainult Dropsi lõngad taas. Lima ja Nepal.
Küll on head lõngad! Lausa koovad ise. 
Niisiis oli mul endal ka ikka üks kange norraka isu. Aga see pidi saama eest lahtikäiv. Ja siis hall ja natuke roosa ja natuke valge ka. Lõngadest "võitis" seekord taas Dropsi Lima. 
Norrakate mustrite valik on Garnstudio lehel äraütlemata hea!
Aga ega mulle ei sobi kunagi ükski valmis muster siis otsast lõpuni. Kõike peab ikka mugandama ja muutma. Seega siksakid siit ja lumehelbekesed sealt ja südamekesed kolmandast mustrist ja selline siis kokku saigi. Lubage esitleda - minu norrakas:
 
 
Eks "ikka juhtub" seeriasse pidi ikka ka minema. Kogu alumine osa läks kaks korda tegemisele, sest esimesel katsel kippus enesekriitika tagumiku ümbermõõtu alahindama. Niisiis nööpide kinniminemise eesmärgil tuli keskkohast alates kõvasti kasvatada. Ütleme nii, et tubli kaks lumehelbekest. Kes mõistab, see mõistab.
 
Eks ta üks matemaatika ikka on. Abiks excel, ruuduline paber ja kalkulaator ka veel igaks juhuks. Paras kalkuleerimine, et kõik motiivid ilusti jooksma hakkaks ning silmade arvuga kenasti jaguks. Lumehelbekesed võiks ju ka liistust mõlemalt poolt ühekauguselt hakata. Seega kalkuleerida, kalkuleerida, kalkuleerida ütlen mina.
 
 
 
Tagasihoidliku inimesena ma oma töö asemel kiidan ikka lõnga. No küll mulle see Lima meeldib! Ta on pehme nagu vatt ja nr.4 vardaga kudumiseks täpselt paras. Alpaka sisaldus annab talle selle õige soojuse ning kõik sellest kootud vammuskid töötavad tõeliselt kvaliteetsete välisfassaadi soojustustena .
Oh ja need nööbid! Taaskord rusikas silmaauku nööbid ja kust mujalt ikka kui soomlaste lemmik käsitöölaost Tallinnas Hermanni tänavalt.
Värv nii täpselt klapib nagu oleks lasknud kampsuni järgi teha teised.
 
 
Aga eks nende ümmarguselt kasvatatud ja kootud passedega ole ikka see jama, et täit liikumisvabadust selline lõige ei jäta. Kui tahad käed üles tõsta pead leppima kogu kupatuse kerkimisega nabast kõrgemale. Aga nagu vanasõnagi ütleb: norra muster kannab ohvreid või kes norra kampsunit kannatab , see kaua elab.
 
Lumehelbekese osa ongi see, kus võiks rohkem kasvatada, aga muster ei luba. Ei hakka jooksma kui üleliigseid silmi vahele lükkida.
Niisiis jääb selline ütleme 90 kraadine vaade.
 
 
 
Enamus norrakate mustreid Dropsi lehel on alt üles kootud. Minule meeldib aga teha vastupidi. Seega minu kamspunid on kõik kaelaaugust oma alguse saanud. Ka see nõuab parajat kalkuleerimist, et mustrid pea peale keerata.
Selle mustri peaks tegelikult ka üles kirjutama. Ehk leidub huvilisi. Küll aga ei suuda ma kirjutada  neid regivärsse. Tulevad ainult joonised ja tingmärgid. Äärmisel juhul mõned täiendavad märkused.
Niisiis nüüd olen lubaduse välja öelnud. Aeg on tõesti mõned mustrid kirjutada. Kaua ma sellest ainult räägin.
 
* * *
Last year my kids got their norwegians and then my relative got his norwegian. So now it was time to get my own. I love Drops yarns and especially Lima and Nepal for thiskind of knits.
So I chose Lima again and did my own gray-pink-white norwegian cardi.
Garnstudio has lots of great norwegian patterns on their site.
But none of them is exactly what I need. So I took some details from one and others from another and calculated and arranged my own. A bit of hearts and snowflakes and simple zig-zags ant there it is.
 
I am especially happy about the buttons as I found just perfect ones for this cardigan.
 
And finally I promise to write down the pattern. I have so much talked about it but as I have said it out loud , so no backing down now.
 
 
 

2 comments:

  1. Imekaunis! Mulle ka meeldib ülalt alla kududa, kui vähegi võimalik. Kui palju lõnga läheb selle kampsuni peale?

    ReplyDelete
  2. Oi kuidas enam ei mäleta. Aga panin kampsuni kaalule sain ca 450g. Ja see jaguneb vast nii, et 1 roosa, 2 valget ja 6 halli tokki. Drops Lima koob vaatamata oma jämedusele üsna palju. Tokis on 90m küll ainult aga ometigi annab hästi välja.

    ReplyDelete