Pages

Monday, August 11, 2014

Suvi, päikeseloojang ja heegeldamine/ Summer, sunset and crochet

Vabandused pika pausi pärast.
Suvi on kurnav aeg. Ma olen sellest puhkamisest nii väsinud, et nüüd tuleks nr 0,75 heegelnõelaga vähemalt üks voodikate kiirelt valmis heegeldada, et saaks sellest kurrnatusest üle.

Õnneks on suvi ka kleitide aeg. Heegeldatud kleitide.

Excuses for the long break.
Summer is exhausting. I am so tired of getting all the rest so I need to crochet at least one big bed cover with tiny crochet hook to get over the fatigue.

Fortunately summer it the time of dresses. Crochet dresses.

Ikka Almina 8/2. Heegelnõel 2,5 ja läks!

Again Almina 8/2. Crochet hook no 2,5 an go!


Alustasin keskelt ja tegin mõned mustrid ülespoole. Siis hakkasin muude mustritega tulema allapoole. Arvestasin ainult mustrikorra rütmi. Paljud mustrid tulid ise, kosmosest jälle nagu ikka.

I started from the center. Some paterns up and some other patterns down. Counted only the rythm of the stitches in the pattern. Main number of patterns just came to me , from the space as usually.



Ja, oi selle kleidi puhul olid valusad voodritööd! Lõikasin kleidi järgi välja ja tikkisin mikroskoopiliste pistetega kleidi ülaääre külge. Õlapaelu ei tohtinud segama jääda.
Vooder on venivast kangast.

And this time there were painful lining procedures! I cut it out exactly according to the dress and embroided it with micrroscopical stitches to the upper edge of the dress. I needed no additional shoulderstraps.
The lining is stretch material.


Ja nüüd veel natuke kõhulihaste trenni ja..
Küll siis on ilus.

And now some abdominal muscle training and...
Then it will be gorgeous!






Selliseid võiks nüüd veel teha. Optiliselt salendavaid musti ja tumepruune näiteks.
Sellise jämedusega lõnga puhul pole see üldse väga suur töö.
Mulle meldib see, et pole mingit lõnga katkeestamist ja pole ka mingit erilist lõike jälgimist ega konstrueerimist. Puhas heegeldamise nauding!

Now I should make some more similar dresses. For example some optically slimmening blacks and dark browns. This thickness of yarn does not mean any huge work either.
I like the process becausee theere is no cutting the thread and no following and construccting the pattern.
Pure joy of crocheting!



Suvi, päikeseloojang ja heegeldamine - minu puhta õndsuse valem!

Summer, sunset and crochet - my formula of pure bliss!


3 comments:

  1. Nüüd ma vist jäängi minestunuks... Issand, issand- inimesed heegeldavad "kiiresti 0,75 konksuga voodikatte valmis" ja selliseid kleite viskavad ka hommikukohvi ja lõunauinaku vahel vahel paar tükki. Müstika, Ma ütlen, müstika. või siiski vietnamlased keldris?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma arvan, et ta on endale krati teinud. Mitte sellise, kes naabrimehe vilja varastab, vaid sellise, kes heegeldab. Kausist tegi kannikad jne. Just nii nagu rahvapärimuses seisab. :)
      Ai, kui ilus kleit!

      Delete
  2. Ääretult võluv tõepoolest! Oled nii ilusaid mustrikombinatsioone leidnud.

    ReplyDelete