Pages

Wednesday, August 13, 2014

Veel valget / More white

Kõigile neile, kes kahtlustavad mind vietnamlaste tööjõu kasutamises või krati abis või muudes üleloomulikes jõududes, võin ma öelda, et kuigi ma olen seda mainitut kõike kaalunud, siis pole mul muud midagi erilist kui et bensiinimootoriga heegelnõel. Hea ökonoomne mudel, kõvasti alla 10 liitri võtab 100 kilomeetri peale. Sellegipoolest kaalun ka keskkonnasõbralikuma elektrinõela soetamist.

Many people have suspected me in using cheap vietnam labor or supernatural powers. Eventhough I have umbecasted the idea, all I actually have is gasoline engine crochet hook. Very economical one, takes less than 10 litres to 100 kilometers. Still consider to buy more evironment friendly ellectrical model.

Eelmise nädala veetsin suvilas, mere ääres. Mõnel õhtul heegeldasin oma nr 2,5 mootoriga kaks tokki, s.o. ligi 900 meetrit sajaprotsendilist bambusviskoosi lõnga. Ega ma jälle ei teadnud, mida ma teen või mis sellest tuleb. Lihtsalt heegeldasin.
Kleit kukkus välja jälle.

Last week I spent in a summer house and some evenings used my 2,5 engine hook to crochet two skeins, i.e. almost 900 meters of 100% bamboo yarn. Again had no idea what was I doing or what would come of it. Just crocheted.
A dress came out again.


Ma muutun juba üksluiseks, aga jälle keskelt alustasin. Mustrit üles ja mustrit alla.
Mõned mustrid otsisin oma põhjatutest kogudest, mõned mustrid tegin ise. 
Ütleme nii, et see oli nüüd tõesti tõeline kähkukas. Aga päriselt ka, nr. 2,5 nõelaga tuld andes eriti kaua sellise tegemiseks ei lähegi.

I am becoming tedious already but once again started from the center. Some patterns up, some other patterns down. Some patterns from my bottomless pattern collections, some patterns made myself.
Lets say this one was a real quickie. But really, with a crochet hook 2,5 it does not require much effort.


Materjal on jumalik! Türklaste ime: Pure ALIZE Bamboo Fine. Lõngavöö väidab, et tervislik ja antibakteriaalne. (ilmselt ravib ka bronhhiaalset nostalgiat ja nakkuslikku kiilaspäisust). Ma jooksen kindlasti seda juurde ostma. Prooviks kohe mitut värvi. Langeb nagu ingel, vastu ihu on kui udusulg. Ainuke häda, et korrutamata ja seega veidike kohmakas heegeldada. 

Materjali kulu on täpipealt 200g, sest kleidi tegin täpselt nii pika kui lõnga jagus. Tokis on 440m, seega jagub teist.

The material is devine! Turkish wonder: Pure ALIZE Bamboo Fine. The label claims it is healthy and antibacterial too! (god knows what other healing powers it has) I will definately buy some more of this yarn. Will surely try some other colours. It falls like an angel and it is so darn soft. Only problem is that the yarn is unconvoluted, therefor a bit hassle to crochet. 

Yarn spent exactly 200 grams. The lenght of the dress depended on the quantity of the yarn. There are 440 meters a skein, so enough.






5 comments:

  1. Oh seda fotode ilu... Kleite ma ei jõua iga kord kiita :P. Kle, ma ikka tuleks su juurde kursusele, kuidas seda kausskannikatega kratti teha no ja siis lisaboonusena ka bensumootoriga heegelnõelakursused võtaks ka ;)

    ReplyDelete
  2. Vaat see kleit mulle meeldib kohe küll! Ja modellile on ka nagu selga valatud.

    ReplyDelete
  3. Ah, mine metsa, nii ilus jälle! Kade olen!
    /lillepidu/

    ReplyDelete
  4. Oh, I'm so happy I found your blog! I love your photos :) Your crochet lace dress is very, very beautiful. I'd love to see more of your creations, so, I'm going to definitely read your blog posts from now on!

    ReplyDelete
  5. What a lovely dress! i'm stunned someone can crochet such beautiful things. And with a 2.5 mm hook - that's like the smallest hook I own and I never use it cause I feel crocheting with it takes ages!

    ReplyDelete