Pages

Sunday, February 26, 2017

Karvane ja lillakas / Furry and mauve

Päris ammu võtsin endale erinevaid toone lillakat Drops KidSilk lõnga varuks. Oh mul on niipalju lõnga varuks, et see on kliiniline. Aga nende lõngadega oli mul kleidiplaan ja seega mul nagu oleks õigustus. Nüüd siis mõned aastad hiljem ma lunastan oma patoloogilist lõngakorilust.
Kudusingi sellest natuke lillamast versioonist kleidi. Üsna lihtsa.

Pretty long time ago I bought several mauve colours of Drops KidSilk yarns to my stash. I have collected so much yarn that it is a diagnosis probably. But as I had a concrete dress plan with those yarns I kind a justify my actions by actually knitting a dress of it. Well only now, few years later, but still. The dress is pretty simple.





Tegelikult pole ju erilist põhjust väga keeruliste mustritega hakata kompenseerima mingeid lõnga puudujääke, mida sellel lõngal ilmselgelt ei ole. Imeline luksus on ta küll. Siidine ja pehme. Ei torgi.
Voodri leidsin nagu tellimuse peale täpselt õiget värvi uuskasutusest. Nad kohe teavadmis värve mul vaja on.

I realized there is no need to compensate the yarn deficience with some difficult patterns when the yarn most definately does not have any deficience. The yarn is pure luxury indeed. Silky and soft. 
The lining was waiting for me in the second hand store like I had ordered it. I like when they know which colours I need!


Üks häda selle kleidiga muidugi on. Ta on täiesti uskumatult kerge! Ja hakkab meeletult jalgade külge kinni! Peab minema vaatama, mida tänapäeval selle veneaegse kõssh-kõsshi alternatiiviks pakutakse, misa saab saba alla pihustada.
Oh ja kui soe ta on! Mõtlesin, et mis see auguline võrk nüüd nii hirmsat olla saab! Käisin kleidiga ise peol. Istusin natuke laua taga käed süles. Higistasin vaat, et lombid peopessa!

One problem it has though. It is unbeliveably light and so full of electricity that keeps against your legs all the time!
Well and how warm it is! I went to a party wearing the dress and sat for a while holding my hands on my lap. Oh dear, I had almost puddles in my palms!




Lõng siis Drops Kid-Silk Unicolour. 75% mohääri, 25% siidi.
Lõnga ei kulunud 125 grammigi. 5-ndast tokist jäi veidi alleski. Kudusin nr 3 bambusvarrasetega nagu haapsalu sallegi. Mustri ja mudeli leiutasin ise. Aga noh mis seal sirgete aukude leiutamisel ikka on.
Lõige on tegelikult keskelt üles ja pärast ringiratast alla. Keskjoon väga silma ei torkagi. Nii õrn lõng on. Ülaosal on küljepeal õmblused.

The yarn is Drops Kid-Silk unicolour 75% mohair 25% silk.
I didnt even use 125g of yarn. There is little left of the 5th skein. I used bamboo pins no 3.
The pattern and the model is all mine but is too simple to vaunt about it.
The pattern is actually two pieces: from center upwards and then round downwards.
The top has side-seams.



Ilus Merlin oli nõus taas modelliks tulema. Aitäh!

Beautiful Merlin agreed to model again. Thank you!

1 comment: