Pages

Saturday, June 15, 2019

Midagi kootut koju /Something knitted for home

Alatult pikk paus. Andestust! 
Olen endiselt olemas. Koon ja heegeldan rohkem kui varem.
Pea aastane tühimik vaja täita. Hakkan kõige värskemast teemast pihta.

Värske, suvine ajakiri Käsitöö juuninumber on väljas. Seekord pühendatud kodule.



Unforgiveable long break in my blog.
I am so sorry!
But I am still here and knitting-crocheting more than ever.
I have to make up the whole year. I start with the very recent news.

Fresh June issue of Käsitöö magazine is out. This time dedicated to home.




Tegin seekord ajakirja kaks ümmargust kootud lina. Tegelikult oleks kandilise ka tahtnud teha, aga aeg sai otsa. Nuputasin mustreid ja kalkuleerisin lausa matemaatiliste valemitega kuidas ja kuipalju tuleb kust kasvatada. Üks sai päris ümar ja teine sakiline.
Mõlemad mustrid ajakirjas.

This time I made two knitted doilies for the magazine. Wished to make one square shaped aswell, but the time just ran out. It was quite a math challenge to calculate the increasings and pattern rythms.
But finally came out one totally round and one zig-zag edged.
Both patterns available in the magazine.




Oli päris põnev väljakutse. Midagi uut. Just sellise mustri loomine. Sest eks selliseid linasid ole kootud üksjagu ja nüüd oli äärmiselt põnev nuputada välja kuidas nad täiesti nullist sünnivad.

Ühe kootud lina alustamine on ikka midagi sellist kus tahtis kuuldavale tulla ka selliseid roppusi, millede olemasolust ma ise teadlikki polnud. Aga niipea, kui saab kolida ümber ringvarrastele, on see ainult puhas nauding. Mugavuse huvides saab sellise lina kudumisel vahetada 4 korda vardaid. Ja päris ilma heegelnõelata ka väga hakkama ei saa.

Aga augustis, ajakiri Käsitöö poolt korraldatavas töötoas, püüan avalikustada kõik nipid, mis ma ise kogemustega olen avastanud. Ehk õnnestub kedagi veel nakatada selliste pitsiliste kodukaunistajate kudumisviirusesse.

Kootud lina on ikka midagi muud kui heegeldatud. Kootud linal on selline eriline majesteetlikkus ja õrnus, mis teeb temast teistmoodi erilise lauakaunistaja.

It was a pretty exciting challenge. Something new. I mean namely the pattern making and design. I have knitted several doilies , readung other`s patterns but now it was especially exciting to experience how the lace is being born within my hands and mind.

To begin a knitted doily is a total pain in the ***. But when you can move on to circular needles it is pure bliss. To make the experience even more enjoyable one can change knitting needles even 4-5 times during the work.

Knitted doily is something else than crochet one. It has this majestic toutch and tenderness that makes it very special piece for one´s home.

No comments:

Post a Comment