Pages

Thursday, January 16, 2014

Veel üks pitsimuster / Another lace pattern

Kui ma laps ja noor olin siis juhtus vahel nii, et läksid nurgapealsest putkast oma rasvast moosipirukat ja kosmose marmelaadi nõutama aga putka aknal rippus hoopis silt, et kioskööri haigestumise tõttu on kiosk suletud. Ei mingit turumajandusest tulenevat südamevalu äri järjepidevuse pärast.
Minul juhtub viimasel ajal tihti samuti, et kioskööri haigestumise tõttu jäävad siin kioskis väljahõigatud lubadused õigeaegselt täitmata.
Nüüd aga aeg kiiresti hakata oma võlgu tasa tegema.
 
Eelmise aasta lõpus tuli mul mustrite loomise tuhin peale. Saab neid ju lisaks sallidele ka kleitidel ja muudel kenadel garderoobiesemetel kasutada.
 
See konkreetne muster on sündinud tegelikult "Metspiibelehe" kirja ainetel.Aga ega originaalsest metspiibelehest suur midagi peale mustrikorra laiuse silmade arvu alles ei jäänudki.
Tööproovis on muster pikkusesse poolteist korda läbi kootud.
 

 
Ja nagu mulle ikka meeldib, siis ohtralt nuppe ja keerde. Nupud on näidisel kootud 9-kordsed. Seitsmesed jäid veidi lahjaks. Eks seitsmesed jäägi lahjad.
 
Mustriskeem taaskord pliiats-paber formaadis. Kaldkriipsud numbritega tähistavad keerde.
Keerud on ikka kõik viis silma kokku ja viis silma välja. Ainult need keerud, mis jäävad äärtesse , tuleb teha kolmesilmalised.
 
 
See muster ajas mind ennast ikka piisavalt sügelema, et ajasin varrastele oma ammu-ammu e-bayst imekombel poolmuidu saadud kashmiirilõnga. Oh milline õndsus see materjal on. Kashmiiri ja siidi segu. Hullemat luksust ma ei oska ette kujutada.
 
Lisan veel ühe põgusa kaadri pooleliolevast tööst, et oleks ettekujutus mustrist laiemal pinnal.
Töö loomulikult sellises etapis on venitamata, seega suurem töö tuleb lasta vaimusilmal ära teha.
 
 
Mustreid on sündinud veel. Aga ega ravimeidki enne turule ei tooda kui on põhjalikud uuringud ja testimised läbi teinud. Seega ei saa mina ka oma pitsi-paratsetamooliga enne lagedale tulla kui on läbi kootud-proovitud-testitud-venitatud.
 
* * *
 
I did promise to show some more lace. I am a bit late but there´s a saying that God always laughs when people make plans. So it is.
 
But now please find here my another lace pattern I created after gotten an inspiration from old lace patern called "Forest convallaria". There arent any original pattern left though. As I love to add plenty of nupps and twists.
 
As I got attatched to this pattern myself I already started a shawl with it. Last picture shows my work in progress. I am using gorgeous lace yarn this time that is mixture of cashmere and silk.
 

1 comment:

  1. Thank you for sharing this beautiful pattern

    ReplyDelete