Pages

Tuesday, September 2, 2014

Kõik sugugi ei õnnestu / Everything just isn´t supposed to work out.

Tassisin ju suures eufoorias seda eelmainitud bambust koju mõeldes, et "oiiii kuidas nüüd heegeldan!"
No tegelikult heegeldasingi ju. Kohe. Esmaspäeva õhtul tassisin lõnga koju ja kolmapäevaks oli tüdrukule kleit valmis. Ma ütleks , et Titanicu efekt. Kihutasin ja siis jäämäe otsa ja siis teadagi mis.
Mis siis juhtus? Mis ta ikka juhtus. Nõme kleit tuli.

As I told earlier, I dragged a bagful of bamboo yarn home and thought "well, watch me now how will I crochet!" I did crochet, indeed. Monday evening I got the yarn and wednesday evening the dress for my girl was ready. Titanic effect. I belted along too fast, hit the iceberg and then to wit what.
What happened? Well, ugly dress happened.




Esmapilgul võib ju tekkida küsimus, et milles probleem. Et pole viga ju. Aga juba tüdruku nägu räägib palju.
Mis siis viga on? Esteks ta istub keskelt nagu vorst. Teiseks ei tohiks sellisest libedast lõngast kindlasti teha nii suurte aukudega mustrit ja sellist laudlinast seelikut pole ka kirjust lõngast mõtet teha. Kaenlaaugud ei kannata üldse mingit kriitikat. 

At first glance one may ask what is the problem. Not bad, you say. But already my girls face says it all.
At first the middle part is like a sausage, then the upper pattern is just too full of too big holes. It just doesn`t suit well and at last the doily pattern for the skirt part doesn´t make any sence in case of the colourful yarn. The armpit area is the worst though. Just ugly.



Igaljuhul kooli sellega küll ei kannatanud esimesel päeval minna ja tuli valida üks teine nendest "sajast" muust ema heegeldatud kleitidest.
Aga ega ma ei kavatse sellest lõngast loobuda. Samuti ei kavatse ma loobuda ideest teha sellest ikka üks kleit. Sellele tuleb läheneda lihtsalt teisiti. Ülaosa tihedam muster. Üldse lihtsam muster, sest värvid teevad juba oma töö.
Läheb ülesharutamisele.

Aga palun võtke seda kui võimalust õppida minu vigadest.

Anyways, no way she did go to school with the dress the first day. She just had to wear one of the other "hundred" of dresses her mother has made.
But I have no attention to give up the yarn either the idea to crochet a dress out of it.
It just needs to be approached differently. More tight pattern for the upper part. Simplerer pattern in general, as the colourfulness does the work itself already.
It will be raveled out.

But please consider it a possibility to learn from my mistakes!

Materjalist olen ikkagi vaimustatud. 
Kuidas ta küll langeb ja keerutab. Lai seelik tuleb teha igaljuhul!

The set-back doesn´t decrease my puppy love for this yarn though.
It just twirls like heaven. The skirt part will be wide!



2 comments:

  1. Pildilt paistab päris kenake teine. Kehaosa ehk veidi pikk?
    Mis siis ikka teha, kui ei meeldi endale, siis mis halvasti, see uuesti ;)

    ReplyDelete
  2. Piltidel igal juhul täitsa vahva. Aga ka mina arvan, et tihedam muster sobib paremini. Jään ootama. (Kudumisel samuti annab kirju lõng nii palju, et muster võiks olla tagasihoidlikum.)

    ReplyDelete