Pages

Friday, January 17, 2014

Kuningsinine kleit jõuludeks / Royal blue dress for Christmas

Räägin nüüd sellest kootud kleidist, millest sai juba moka otsast mainitud.
 Tegin kunagi paar Haapsalu stiilis salli Drops Lace kuningsinisest lõngast. See värv hakkas mulle endale ka kuidagi hinge külge kinni. Nii sai teist veel juurde varutud ja ammu haudunud kleidiideest hakkas sündima teostus. See lõng on väga ilusa läikega ja tänu siidi sisaldusele hästi langev. Ja läksidki varrastele esimesed silmad, et kasvada Haapsalu pitsist kleidiks.
Hakkasin teist kuduma juba päris ammu, äkitse isegi aastake tagasi. Seisis teine pikalt oodates varrukaid, sest niipalju muid tegemisi võitsid prioriteetide nimistus kõrgemaid kohti.
Vahetult enne jõule vohmisin paari päevaga varrukad valmis ja jõuluvana tulekuks oligi soe kehakate olemas.
 
 
Mustriks sai väga ebaoriginaalsel moel Silvia kiri. See kohe on, nui neljaks, üks ilusamaid koekirju.
Kleit on kootud alt üles. Esitükk, tagatükk eraldi.
Ääred täpselt sellised nagu nad silmi luues või lõpetades jäid. Ühtegi äärt ma lisaks ei töödelnud. Korra käis peast läbi, et heegeldaks kaelaaugu üle. Aga milleks!
 
 
 
Voodriks taaskord sama must kombinee, mida kannatab transportida ühe kootud kleidi alt teise alla.
Seljatagant avanev vaade voodrite ja muude alusgarderoobi esemete kihilisusest muidugi vajab korrigeerimist. Minu eas nagu midagi ära jätta ka ei kannata...
 
 
Vormi hoiab. (kleit ma mõtlen) Kannatab istuda ilma, et tõustes kleiditagumik põlveõndlatesse lotendaks. Ka küünarnukke saab kõverdada omamata paanilist hirmu millised varrukad peale pooletunnist käed-risti-rinnal seismist välja näevad. Langeb nagu muusika ja oh küll on pehme! Lõng on nii pehme ja siidine, et sellest koo või ihupesu!
 
 
Sellest lõngast tuleb kindlasti veel midagi. Drops Lace pruun toon oli ka minu jaoks armastus esimesest pilgust. Need vihud mu tohutute lõngavarude vahel oma järjekorda ootavadki juba.
 
Aga mul on lõngatootjatele küsimus, et mis valu teil on kerida lõng vihtidesse?!? Eriti kui me räägime peenikestest pitsilõngadest. Kas tõesti kellelegi meeldib enne töö alustamist kerida mitu kilomeetrit lõnga?!
Kas edaspidi hakatakse vardaid ka müüma poolfabrikaatkomplektidena - kaks ebamäärast oksa ja viil. Igaüks saab endale ise siis paraja jämedusega vardad valmis lihvida.
 
* * *
This is my Drops Lace Royal blue knitted dress I mentioned few posts before. I knitted few Royal blue Haapsalu style shawls last year and kind of fell in love with the colour. So got some yarn of my own and started to knit a dress. It was already a year ago when I started but it somehow waited for its time without sleeves for months. And then few weeks before this Christmas I quickly knitted the sleeves and here it is.
The yarn is gorgeous. It is shiny and silky and extremely soft. You can knit underwear from it as far as I´m concerned.
The dress keeps nicely its shape after sitting or bending your elbows and all thanks to this great material.
 
The used pattern is famous Silvia. That is one of the most beautiful haapsalu lace patterns I know.
Dress is knitted from bottom to top, separate pieces sewn together. No special finishing for the edges. Not even for the neck-hole.
 
My next dress job will definately be from Drops Lace again as I have one gorgeous brown colour waiting.
 
 
 


 

8 comments:

  1. No see kleit paneb tõsiselt ahhetama: kaunis kui unistus! Mul on ka seda lõnga paar vihti, pole veel proovinud, aga rätikute jaoks ostsin. Poleks küll selle peale tulnud, et sellest võiks kleidi kududa. Mul vanust ka seevõrra, et matan sellise mõtte maha.

    ReplyDelete
  2. Imeline, poleks samuti selle peale tulnud, et sellest lõngast kleiti kududa. Aga tulemus on kaunis.

    ReplyDelete
  3. Väga ilus kleit ja see värv...., mmm. Kui see saladus ei ole, siis palju kleidi jaoks lõnga kulus? :)

    ReplyDelete
  4. Vaimustav! Minu virtuaalne aplaus, tõeliselt superilus kleit!!!
    Triin Vihmavarjust :)

    ReplyDelete
  5. Väga ilus, nii muster, lõige kui ka värv. Ja sobib sulle väga hästi - täpselt sinu värv. Omakootud ja- heegeldatud kleite jagub sul vist igaks kuuks erinev...

    ReplyDelete
  6. Võrratu kleit! Annan küsimuse edasi Garnstudiole. ;) .

    ReplyDelete
  7. Tänan kõiki hea tagasiside eest. Seda on alati nii tore saada.
    Kadri, lõnga läks umbes 150 g. Drops Lace 100g tokis on ca 800 m , seega seda läheb rohkem kui täisvillast pitsilõnga.

    ReplyDelete