Pages

Tuesday, January 7, 2014

Väike must kleit / Little black dress

Tegelikult oli see juba üleeelmine aasta kui heegeldasin endale ühe musta kleidi. Kõik moepiiblid ju löövad su koheselt risti kui sellist garderoobis ei ole.
Aga nagu ikka probleemiks, siis ei jää mu kätetöö kunagi  kuidagi fotokaadrisse kinni. Seekord aga on meil nii ilus kuusk ja kuna jõulude ajal on põhjust ikka kena must kleit selga ajada, siis mõned piinlikkust tekitavad poosid kuuse ees ja mingi umbkaudne aimdus võikski tekkida, milline see kohustuslik rõivaese mul siis on.
Kuigi eks musta on niigi tohutu piin pildile saada, siis valgust pole meie laiuskraadil ju viimased kaks kuud olnud. Niisiis ...


 
 
Ega ma väga suurt uhkust selle kleidi üle tunda ei saa. On teine praktiliselt üks-ühele maha viksitud ühe väga tuntud mudeli pealt. Kes vähegi käsitööfoorumites, -lehekülgedel ringi luurab, tunneb selle ilmselt kohe ära.
Kuid see oli siiski Jennifer Anistonil seljas!
 
 
Jama oli ka lõngaga. Pool on ühest partiist must niit, pool teisest. Päevavalguses on vahe näha nagu oleks triibulist üritanud saavutada. Sellises 150watise pirni valguses õnneks ei saa mitte midagi aru. Sõna otseses mõttes - mitte midagi! Ka seda mitte, et keskel vöökohas on alläärega sarnane lilleline mustririda ja allääres on tegelikult kaks mustririda (üks jääb voodrile) ja esitükil on kolm vertikaalset mustririda kinniste sammastega vohmitud pinna vahel.
Aga nagu ma ütlesin siis ma väga pikalt ei peatuks sellel kleidil. Räägin rohkem siis kui olen mõne oma mudeliga maha saanud.
 
Tägelepanelik vaatleja märkab ka sõrmust - nimelt on seegi minu sõrmede vahelt pudenenud. Ja selle üle kannatab uhkemgi olla kui kleidi üle. Täiesti oma disain. Lihvitud klaas, pärlid, kristallid....
Tegelikult on ka kõrvarõngad minu disain, aga kuna neid ei ole kohe üldse näha, siis ma ainult räägin kui ägedad need on! Jääb üle vaid uskuda.
 
Kui silmad kissis vaadata võib jääda mulje, et ma heegeldasin endale pitsiliste pükstega kombinesooni!
 
 
Lähipäevil presenteerin aga oma alpakasiidist kootud kleiti. See paneb mind lõuga oluliselt kõrgemal hoidma. Enne aga katsun veel lubatud uue pitsimustri avaldada.
Püsige lainel!
 
* * *
 
That was actually two years ago I made this black crochet dress. Every fashion pible tells you to have one. I mean black dress. So I did. I am not particulary proud about this one  though, as it is not my own design. It is one very popular design available in many knitting-crochet sites and that has been copied a lot. And I just couldnt help and made my own as it was worn also by Jennifer Aniston for goodness sake!
 
The pictures are lousy as there has been no natural light here in our home-town for two months now. Really dont remember what light is! But our Christmas tree is gorgeous this year and deserves to get saved on a picture.
 
Soon I will show my alpaca-silk knitted dress which I am much prouder of. But before that I will publish my other lace pattern I promised.
Stay tuned!
 
 


2 comments:

  1. Sattusin pooljuhuslikult sellesse blogisse. Kui kaunid fotod! Ja selle musta kleidi üle võib tõesti uhke olla, igatpidi õnnestunud!

    ReplyDelete
  2. Tore, et siia ikka satutakse :) Tegin kohe ka vastuvisiidi Ingiknits blogisse ja oskan öelda vaid WAU! Head lugemist, vaatamist tuli taas juurde!

    ReplyDelete