Pages

Wednesday, April 2, 2014

Lõheroosa pitsiline tüdruk / Salmon pink lacy girl

Jälle tuletan vana asja meelde. Ehk jääb siiski silm alles. Vähemalt vardale siis..
Tegin tütrele päris ammu ühe lõheroosa kleidi.
Mind intrigeeris juba ammu üks Karen Milleni heegeldatud kleit, mille kohta ka usinad osinka-tüdrukud on peatüki teinud.

Again I will tell you one old story. Namely I did one salmon pink dress for my daugter already a while ago. I have been intrigued by a Karen Milled crochet dress which has a topic in osinka.ru too.


Ma leiutasin sellele veidi omase versiooni.
Lõngaks üks veidi jämedamat sorti egiptuse puuvilla heegelniit, mida veel aastaid tagasi Karnaluskist sai ja nüüd on kadunud. Nagu kõigi heade asjadega.
Väga hea kleidilõng oli. Veidi läikega, sutsuke libe ja seega hästi langev. Paras umbes nr.2 heegelnõelale, seega eriti kiiresti edeneb ka veel.
Aga noh, mis me ikka enam leiname...

I made my own version of it. The yarn is one egypt cotton a bit thicker crochet yarn that I bought from Tallinn, Karnaluks years ago, but now its gone. Like all good things.

It was very good dress yarn. A bit glossy, a bit slippery therefore dropped just perfectly. Suitable for crochet hook no 2 therefor makes very quickly headway.
Enough grieving now...

Lilled tahaks aurutamist ja ilmselt ka tärgeldamist...

I need to steam the flowers and probably starch too...



Mulle see värv ja kleit endale kangesti meeldib, aga tütrel ei kuulu see just lemmikkleitide hulka, sest see ei keeruta. Tütreemad saavad aru, mida see väljend tähendab.

I like the colour and the dress very much, but my girl is not very fond of this dress particulary because it doesnt twirl. Girls´ mothers know what it means.


Kuna tüdrukule ei hakanud nabani dekolteed tegema, siis on kuklal vajalik kinnis.

As I didnt make a big decolletage for the girl´s dress hence the tie-down on the nape.





3 comments:

  1. So pretty! I wish I could do something like that!

    ReplyDelete
  2. Hei Krista! Se oikeastaan on hyvin helppoa. Jos sanoit että virkkuukoukukin on ystäväsi, sitten suosittelen kokeillaa :) Siellä osinka.ru sivulla on kaikki kaavat ja opetukset saatvalla. Se nyt kyllä on venäjäksi, mutta sieltä selviä ihan hyvin myös vain kuvien avulla. Ei täytyy osata kieltä ollenkaan. Suosittelen sivua. Siellä on hyvin paljon virkkaus ja neuleprojektejä kaavojen kerä plus loputtomasti ideoita.
    Kokoelma erilaisista projekteitä on tässä: http://club.osinka.ru/topic-56893
    Hyvää virrkausta! :)
    t. Ruta

    ReplyDelete
  3. Imekaunis ja stiilne kleit. Selline süütult tütarlapselik. Ja ma ei saa jätta mainamata, et mulle just meeldib, et need lillekesed on niimoodi "nuppus". Kuidagi just sobib selliselt....

    ReplyDelete