Pages

Saturday, November 16, 2013

Pehme smaragd / Soft emerald

Sellest on nüüdseks juba umbes aasta möödas, kui mu imepehme soe smaragdiroheline (või oleks õigem öelda mürkroheline) kleit tuli varraste alt. Lubage esitleda:
 

Lõnga tellisin e-bayst. Koosneb siidist, kashmiirist, villast ja mohäärist. Tõenäoliselt ka beebihüaani kubemekarva villast ja puhtast kullast. Ma ei kannata üldiselt mitte mingisuguseid karvaseid villaseid materjale keha vastas. Kohutavalt tsurgivad! Seda aga saaks kanda kasvõi palja ihu peal. Imepehme! Talvisel ajal annab sooja ka.
Täpset värvi on fotografeerimise ja arvutiseerimise vahendusel ilmselt võimatu tuvastada. Aga smaragd-mürkroheline oleks vast kõige täpsem kirjeldus.
Ma poleks sellist värvi ise valinudki, aga see saadeti mulle eksikombel helesinise asemel. Kui ma sõbralikele Hiina neidudele kirja teel selgeks tegin, et see ei ole minu arusaam helesinisest, siis nad saatsid mulle helesinise lõnga lisaks ja selle lubasid endale jätta. Kas ma saaksin rõõmsam olla!?
 
 
Varrukad on pigem tiivakesed. Reväärid ühekordselt üle heegeldatud. Mustrid pärit "Pitsilistest koekirjadest" ja "Haapsalu sallist". Mustreid ma muidugi kohandasin ja mugandasin vastavalt tahtmisele ja ka kleidi lõikele.
Mulle nimelt meeldib kui need lilled seal allservas on kõik ühtepidi.
 
 
Alustasin altservast ja vohmisin ringiratast kuni kaenlaaukudeni. Kõik ainult tunde järgi. Laiuse dikteeris paljuski mustrikordade jagumine. Noh, et ühte tulpi ei saanud poolikuks jätta, siis tuli ta kas võtta või jätta.
Ühed sobivad malahhiidist kõrvarõngad said sessioonil kleidiga sõbraks. Malahhiidi pooled triibud ongi üsna täpselt kleidi värvi. Seega natuke on kleit ka malahhiitroheline.
 
 
Peale mitmekordset kandmist saab tõdeda ka seda, et tuharapiirkond ei veni inetult välja. Julgeb ka peale pikka istumist püsti tõusta ja ei pea selg ees ruumist väljuma. Lõng on ikka väga kvaliteetne. Kulus teist kaks tokki. Ühes väidetavalt oli ca 400m. Selline pitsilõng ikkagi. Imeline materjal!
 
 
 
Kõige jubedam osa kootud ja heegeldatud kleitide juures on see hetk, kui jõuad teadmiseni, et nüüd on voodrit vaja. Mul tuleb alati nutt peale. Selle õmblemine on nii nüri töö. Siiski ühe hädise ihuvärvi voodri ma kunagi õmblesin, mida keegi iial lähedalt vaadata ei tohi. Aga see kleit tahtis musta või vähemalt tumedat. Algas kombineede jaht kaubandusest. Arvake ära kas on ühevärvilist lihtsat kombineed tänapäeval enam olemas?! Jah palun kahekordse kleidi oletatava hinnaga võib endale lunastada udupeene neglizhee, mis katab vaevu kubeme ära. Sellest ma siiski loobun. Aga imede-ime, siiski üks kahetäheline kaubamärk pakkus sellist lihtsamapoolset musta kombineed, millel tookord tuli veel üle lahe järgi käia. Kaelaauk aga peaks olema ümar. See kolmnurkne pitsiline voodridekoltee mängib praegu natuke mulle mittesobivat mängu selle kleidi üldilmes. Ta võtab kleidilt tema lõike ära. Seega ideaalse voodri otsingud jätkuvad...
 
* * *
 
It was about a year ago I knitted this emerald green dress. The patterns are from different estonian lace books, combined and modified by me. I started from the bottom and continued with circular pins til armpits. The yarn is gorgeous. I ordered it from e-bay and it is a mixture of cashmere and wool and silk and mohaire. Warm and soft and not itchy at all! Very cosy dress to wear in wintertime.
Unfortunately I dont have a perfect lining yet. I hate sewing linings myself and it is impossible to find one from the stores. Thisone has triangle collar and it kind of ruins the pattern of the dress.
I have worn the dress in several occasions already and it keeps it´s shape very well.
The yarn is really good quality. I love it!
 
 

7 comments:

  1. Ohh, kui ilus! Lihtsalt väga-väga ja värv on ka ilus. No ma ei saa mainimata jätta, et see on üks mu kõige lemmikumaid värve. Ja keegi võiks tõesti lihtsaid kombineesid toota. usun, et ostjaid isegi oleks.

    ReplyDelete
  2. Võrratult ilus klet ja võrratult kaunis töö! Värv on ka ilus, üks mu lemmikuid :)
    Super!

    ReplyDelete
  3. See on üks ütlemata ülimegasuperlahe kleit!

    ReplyDelete
  4. Kena kleit! Aga jah, aluskleitidega on suisa jama. Mul on selline lahendus: ostsin kunagi kas Lindexist või H&M-ist peenest trikotaažist midagi, mis tahtis olla suvekleit, aga sobib hästi aluskleidina.

    ReplyDelete
  5. Imeilus pitsiline kleit! Mõnusa pikkusega ka. Ja sobib sulle hästi. Ma arvan, et ära selle voodri pärast muretse - muster on ju samasugune nurgeline - minule see kaelavoodriaugu mulje meeldib!

    ReplyDelete