Pages

Friday, January 24, 2014

Pehmed sisustuselemendid / Soft interior elements

Üks heegeldatud vaip magamistuppa on mul juba ammu kinnisidee olnud. Materjali otsimine ja sobiva kasuks otsustamine võttis aega. Mul on läbi hea juhuse kodustes varudes üüratult valget maavillast ja peenikest puuvillast ja linast niiti. Kuna need varud on peaaegu põhjatud, siis otsustasingi kõik need kolm kokku miksida ja teha üks luksuslik naturaalvillane vaip, millele annab vormi sissepunutult väheke puuvilla niiti ja vaibale vajalikku kargust väheke linast niiti.
Jala all soe astuda.
 
 
Eks ma vaimusilmas nägin võibolla natuke valgemat vaipa, aga kõik need naturaalsed kiud kisuvad ikka sinna liivakarva tooni poole.
Päris lähedalt on näha kuidas puuvillane ja linane peen niit villase sees jooksevad.
 
 
 
Mustri osas sai mul selgeks, et pole mõtet päris mõnda etteantud liniku mustrit kasutada, sest need kipuvad ikka liialt pitsised olema. Vaip tahab kinniste sammastega ridu ikka vahele, et tummisem oleks.
Niisii muster sündis töö käigus , rida realt.
 
 
Vaiba läbimõõduks sai vist lõpuks kuskil 110-120 cm. Tegin teist nr 10 heegelnõelaga ja siinkohal ettepanek heegelnõela tootjatele : nii suured heegelnõelad palun poole pikema varrega. Nimelt sellist jämedust heegeldades on nõel käes nagu pahtlilabidas ja rakendada tuleb kõvasti füüsilist jõudu. Heegelnõel on aga piisavalt lühike, et sellise peoshoidmise asendi puhul uuristab heegelnõela ots valusalt peopessa. Iga paarikümne minuti tagant tuleb teha paus ja mitte seepärast, et käsi väga väsiks (kuigi ka see on tugev argument sellise paksusega töö juures) vaid peopesa lööb lihtsalt sellest heegelnõela torkimisest tuld välja!
 
Sama jämeda heegelnõelaga valmis ka korv lõngade jaoks.
See aga on puuvillasest kaltsuribast.
 
 
Tegelikult käega katsudes, ega ta ikka päris 100% puuvillane ei ole. Eks seal ikka mingit naftakiudu ole ka sees. Lähedalt vaadates on ka näha, et paraku polnud see üleni valge, vaid hallikad täksusid täis. Õnneks ei mängi need suures pildis siiski olulist rolli.
 
 
Selle korvi puhul pole ilmselt mustrist mõtet rääkida. Sellel polegi mustrit. Kui keegi küsib kuidas see tehtud on, siis ma vastan, et heegeldatud. Sammastega.
 
 
Korvis ootab mind järjekordne Drops Alpaca Silk, mis juhtumisi harmoneerub täielikult vaiba värviga. Seega ma ei saagi sisekujunduslikel kaalutlustel neid tokke sealt korvist ära võtta!
 
* * *
 
The idea of crochet rug for my bedroom has been haunting me for ages. The main problem was material. Couldnt find a suitable one. Finally I decided to use my endless stash of natural wool and thin cotton and linen thread. I mixed all of them together and made this rug with crochet needle nr 10.
There was no pattern in front of me, it was borned row by row during the process.
The rug is nice and warm.
It got a companion by crochet yarn basket. Its material is cotton strips. And in case of the basket there is no pattern to talk about. There just isnt any. It is just crochet basket.
The yarn (Drops Alpaca Silk) inside basket is matching colour with the carpet so I have few arguments to take it out.
It probably has to stay in the basket for interior design reasons.
 
 
 


2 comments: