Pages

Friday, February 28, 2014

Beebiroosa / Baby pink

Ma pean kõigepealt rääkima ühest haigusest. Selle üks sümptomitest on kontrolli kaotamine oma jalgade üle, mille tulemusel nad liiguvad ise lähima lõngapoe suunas. Poes viibides puudub igasugune kontroll ka käte motoorika üle, mis saavad käske ainult sellelt ajupoolkeralt, millel pole absoluutselt mitte mingit pistmist ratsionaalsusega, vajalikkuse hindamisvõimega, mõistlikkusega ja arvuliselt ilmselgelt liigne kogus tooteid kukuvad ise-eneslikult ostukorvi, mille siis need kontrolli kaotanud jalad otseteed kassani juhivad.
Ma põen seda haigust väga raskel kujul.
Viimase haigushoo tulemusena tekkis mulle koju beebiroosa (no kus on mõistus!?) peenvillane meriino.
 
At first I have to tell you about one certain disease. One of the symtoms of the disease is that you lose control of your feet that lead you to the closest yarn-shop on their own. In the shop you also lose control of your hands that throw the products to the chart getting  orders only from the part of the brain that has no connection whatsoever with reasonability, distinguishing wants from needs nor rationality.
I have very hard version of this disease.
Last illness episode ended with baby pink (god forbid!?) lace merino.
 
 Loomulikult ei ole mul vaja uut Haapsalu salli , veelvähem beebiroosat. Aga kui ei ole muud ravi eelmainitud haigusele, siis pole midagi parata. Leevendust peab ju ometigi saama.
Mustriks sai seekord vesiroosikiri. (on mul vist ikka õigesti meeles). Ja mina ilma nuppudeta mustreid jutule ei võta, seega nupud loomulikult lisatud.

Obviously I dont need another Haapsalu lace shawl, especially not a baby pink one. But naturally one needs a cure for the earlier mentioned disease and the medicine must be taken. The only kind.
Hence the shawl. Pattern is called waterlily if I remember correctly. And as I cannot cope without nupps, therefore many of those added.

 
Tumedal taustal annab vaevu tuvastada, et tegemist on roosaga, aga uskuge mind see ON roosa. Ja veel kui roosa.
Äärepistiks sai seekord see kõige lihtsam. Isegi nuppe ei hakanud sinna lisama.
Minu äärepitsid nagu ikka - külgekootud. Nurkades keerava mustriga.
Niisiis Haapsalu salli moodi sall.
 
On the dark backround the pink colour is hardly distinguished but trust me it IS pink. And how pink it is.
The edge lace pattern is the most common and simple one this time. Even no nupps added.
My edge laces ar always knitted to the shawl though. Not sewed. The pattern turnes itself in the corners.
So lets call it Haapsalu shawl´s like shawl.
 
 
 
Viimase rea heegeldan maha kahekordse lõngaga. Nii nagu muidu luuakse silmad sealtsamaltpoolt kahekordsega. Või kas ma nüüd just heegeldan, ma pigem kasutan mahakudumiseks abiks heegelnõela, sest nii on lihtsam silmuseid ühtlasteks aasadeks venitada ja tippudesse saab lisada ühe kettsilmuse, et äärte siksakilisus eriti esile tuleks.
 
I use doubble thread to knit off the last row. As the sewed lace is casted on wit doubble thread from the same side. I use crochet hook to help knit off the last stiches, as it makes it easier to leave the edge tiches more even. It also allows to add one crochet stitch to each top of the lace zig-zags that makes them look better.
 
Sõrmusetesti läbi sall edukalt. Kuigi ma suutsin jälle unustada, et kiviga sõrmusega pole eriti mugav seda testi sooritada kuna hiljem tuleb taas väljakistud niite tagasi pingutada.
 
The shawl passed the ring test successfully. Eventhough one needs to remember not to execute the test with a ring with a stone, as it easily pulls out the threads. Which is very annoying obviously.
 
 
Niisiis on mul sahtlis juures järjekordne pitsiline õlakate, järjekorranumbriga 28.
Suvel läheb ilmselt ka seda roosat vaja. Siis kui mu tumesinine, helesinine, punane, fuksia, kollane, must, valge, pruun või beezh sall parajasti ei sobi.
 
So there I have another lacy shoulder cover with number 28 in my list.
In the summer I will probably wear also this pink one when by chance I dont need my blue, red, fuschia, yellow, black, white, brown or beige one.
 
 

 
Minult on palju küsitud selle külgekootud pitsi puhul just seda silmade üleskorjamise osa ja niipidi pitsimustrite leidmise allikaid.
Olen valmistamas väikest juhendit huvilistele, aga see sünnib aeglaselt ja valudega, seega palun kannatust. Ühtlasi olen kirjutanud ka mitmed uued äärepitsi mustrid kuid ka nende avaldamine ootab kuniks need on läbikootud-testitud.
 
Seniks  - püsige kanalil.
 
I have often asked about the technique how the edge lace is knitted to the shawl, especially about the way how to pick up stitches and where to find new edge lace patterns. I am working on the tutorial currently. But it proceeds slowly and painfully for me therefore I ask for patience.
I have also written some new lace patterns, but those need to be tested before I have the courage to publish them.
 
Therefore  - stay tuned.
 

2 comments:

  1. Tubli oled! Ma ise ei ole vesiroosimustri austaja olnud, aga need Sinu nupud teevad pildi hoopis teiseks. Ja suure saladuskatte all võin öelda, et minu kootud sallidel on kõigil külgekootud ääred,sest olen kunagi kusagilt käsitööraamatust lugenud, et võib nii ja naa. Nii et anna minna, Sul väga huvitavad tööd ja huvitav blogi. Tervitades, üks vanaema.

    ReplyDelete
  2. Tagasisidet on nii tore saada. Eriti sellist. Ma tänan.

    ReplyDelete