Pages

Wednesday, May 28, 2014

Heegeldatud pitsbareti muster / Crochet lace beret pattern

Enne seda hirmsat pakast oli meil Tallinnas ikka nädala jagu või rohkemgi tubli 30 kraadi sooja. Sellise palavuse ja terava päikesega ei luba ma eales lastel peanupp paljalt ringi silgata. Väikevend õnneks on oma päevinäinud nokatsiga veel rahul aga eelteismelisele daamile tuleb juba midagi "ägedamat" soovitada, et ta minu tahte peakatet kanda ka ellu viiks.
Niisiis pitsbarett. Sai aktsepti.
Before the present frore we had a week or more around 30 degrees heat here in Tallinn. With such extreme heat and strong sun I never allow kids to run around bare head. Luckily little brother is content with his shabby cap but my pre-teen lady needs someting more advanced to keep her satisfied.
So lace beret. Got accepted.


Kiire üheõhtu töö. Peamine - kantakse. Sobib kanda teksadega mänguväljakul või lillelise kleidiga poodi jäätise järgi minnes.
Quick one evening job. Main thing - worn by her. Goes with jeans to run around the playground or flowery dress to go for icecream.



Arvasin, et mustriks sobib mistahes linik, mida siis heal hetkel lihtsalt kahandama hakkan.
Nagu ikka - loomulikult ei leidnud ma ühtegi mustrit, mis meeldiks või mis minumeelest just baretiks sobiks. Niisiis tuli teine ise teha.
Ja ega siin miskit raketiteadust ju polegi.
Panin mustri kirja ka, et kui kellelgi tekib soov sarnane baretike oma tüdrukule heegeldada, siis on otsimise vaeva vähem.

Otsisin väga kaua ka mõnda programmi, millega hakata heegelmustreid kirja panema. Aga ei miskit. Isegi kõva raha eest ei leidnud ühtegi sobivat. Kui keegi oskaks mind juhatada mõne hea programmini, siis ma oleks ülimalt tänulik.
Seniks on minu mustrid sellised "nunnud" kodukootud, ruudulisel paberil.

I thought at first that I could take whatever doily pattern and just start decreasing it at one point.
Of course I did not find any pattern that could meet my expectations. So I hade to make one myself.
Anyhow it isnt no rocket science indeed.
I also draw the pattern down. So if anyone wants to make similar beret to their girl then it saves the pattern search time.

I have been also looking for a computer program to create my own crochet patterns. No luck though. Have not found even any expensive ones. I would highly appreciate if anyone could guide me to such program.
Until then my patterns will be "cute" and simple, on a checkered paper.




Crochet hook no. 2,5. Yarn: Novita Kotiväki.



Jooned numbritega tähistavad ahelsilmade arvu. Alustuseks luua 16 sammast, millele tekib kaheksast kroonlehest koosnev õis.
Suurus sõltub paljuski ka sellest kui tihkelt heegeldada. Ja viimase rea silmade arvuga mängides võib seda vähendada ja suurendada vastavalt vajadusele.

Heegeldagem end oimetuks!
(minul igastahes kipub selline periood praegu olema)

The lines with numbers on the chart stand for the amount of chain stitches.
Start with 16 pillars to create a flower motif of 8 petals.
The size depends a lot about the intensivity of the crochet. One can change the number of last rows´ stitches to make it accordingly bigger or smaller.

Crochet til you drop!
(lately it seems to be my case exactly)







1 comment:

  1. Väga ilus! Oleks nüüd mõni tüdruk käepärast võtta, heegeldaks kohe :)

    ReplyDelete