Pages

Monday, March 24, 2014

Rohekas veidike... / A bit greenish...

Mul on illegaalne võõrtööjõud niiskes keldris, kes töötab 18 tundi ööpäevas ja ma annan neile korra päevas kääru leiba ja ühe tualetipausi. Ja nemad mul koovad ja heegeldavad.
Nüüd siis sellest kapsaussirohelisest kleidist, mille nad valmis said. Nagu ikka valmis see juba päris tükk aega tagasi, ainult ootas nööpi. Ühte nööpi! Ega voodrit muidugi ka veel ei ole, aga julgemad seda ei kannakski.
 
I have illegal alien workers in my damp basement, working 18 hour days and I give them a piece of bread a day and allow once a day to go to the toilet. They knit and crochet for me.
And now about the gabbageworm green dress that was ready actually a while ago, but it waited for a button. One button! It doesnt have lining either but braver ones would not use it anyways.

 
 


 
See modell, kelle ma pehmeks olen rääkinud saab paraku peale puusi otsa ja seega võtavad kitsad kleidid tema seljas kuidagi naeruväärse kelluka kuju. Aga koos alumise osaga modellide pehmeks rääkimine alles käib.
 
The model I have kind a ends after hips therefore the narrow dresses shape up like ridiculous campanas. But other models with bottom parts I still need to chat up.
 
 
Niisiis lõng ikka minu armastatud kleidilõng Palermo. Selle mudeli inspiratsiooni sain 50-ndatest. 
Küljemuster on enamvähem omaloominguline ruudupits, koos nuppude ja keerdudega ilma milleta ma viimasel ajal üldse enam läbi ei saa.
Ehted ikka Vivrut Jewelry.
 
The yarn is again my favourite dress yarn Palermo. I got inspiration from the 50-s. On the sides I used simple lace pattern I made myself using nupps and twists I cannot live without anymore.
The jewelry is Vivrut Jewelry of course.
 
 
 
Aga ütleme nii, et need võõrtöölised ei ole just väga hoolsad. Ma pole väga rahul sellega kuidas parempidine pind mustriks üle läheb. Üsna ebaühtlane tulemus on.
Ilmselt tuleb neil seda leivakogust vähendada.
 
But I am not very content with the illegal aliens` work. The changeover from simple weave to the lace is very choppy. I probably need to decrease their bread doses.
 
 
Seljatagant näeb ka siluett üsna ajastutruu välja. Väike tilgakujuline auk kuklal.
 
The back is very true to the era with the tiny teardrop shaped hole on the nape.
 
 
Selle kuklaaugu juures tuleb ka keldritöölistel kõvasti palgast maha võtta. Aastatepikkune kudumiskogemus seljataga ja IKKA ei suuda meeles pidada, et vasakpoolsel serval tuleb ALATI silmi pingutada.
 
Because of the nape hole I also need to decrease the basement workers salary. Years of experience and they STILL cannot remember that on the left edge you ALWAYS have to tighten the stitches.
 
 
Aga nööbi leidsin ma sobiva. Nagu nööp kuklaauku ma ütleks!
 
But the button I found just fits perfectly!
 
 
 

6 comments:

  1. Olen sõnatu! Päriselt!
    Tervitusi keldrisse ;)

    ReplyDelete
  2. Jälle imeline värv - ma ei ole küll eriline rohelise fänn, aga see on tõesti mõnus toon. Ja mulle see pisut rahutu küljejoon ka meeldib.

    ReplyDelete
  3. Kaunid kleidid. Kiitsid Palermo lõnga - kui palju taoliste kleitide peale kulub?

    ReplyDelete
  4. Väga ilus kleit!
    Ma ostsin, sinu kleitidest innustust saades, kleidi jaoks lõnga valmis... eks näe kunas tegudeni jõuan või hangin ka võõrtöölised :)

    ReplyDelete
  5. Aitäh tagasiside eest! Mulle väga meeldivad kommentaarid :-)
    Lõngakulu on erinev. Beezi kleidi puhul ma enam ei mäleta kahjuks, aga punasele kulus ca 11 tokki ja rohelisele 7,5 tokki. Roheline oleks võinud ilmselt veel vähem "süüa" aga nupud võtsid ilmselt oma osa.

    ReplyDelete
  6. Aeh, kui imeline kleit!!! Tõeliselt vapustav!

    Kai-Epp

    ReplyDelete